Відео про бренд
(54 сек.)
0

Вибираємо ідеальне чоловіче пальто

жовтня 01, 2022
Выбираем идеальное мужское пальто

Учимося розрізняти види чоловічих штанів

Вибираємо ідеальне чоловіче пальто

Розмаїття верхнього чоловічого одягу на холодну пору року, мабуть, практично не поступається жіночому. Плащі, пальта, бомбери, шкіряні, джинсові та стьобані куртки, пуховики і навіть шуби – є з чого вибрати, чи не так? Але сьогодні ми поговоримо про чоловіче пальто. Ця воістину універсальна річ з довгою історією заслуговує на пильну увагу.

Історія пальта бере початок у XVIII столітті, прообразом для нього послужив військовий одяг. На пік популярності чоловіче пальто злетіло невдовзі після закінчення Першої світової війни, і з того часу не втрачає актуальності. У пальто досить багато різновидів, і в цій статті ми постараємося розповісти про найпопулярніші. Отже, як вибрати та як носити пальто?

Man Style

Честерфілд

Родоначальник класичного пальта, свою назву ця модель отримала від герцога Честерфілда, який першим модернізував тепле військове обмундирування. Сучасний честерфілд – це однобортне пальто чорного або темно-сірого кольору, що застібається на три ґудзики, з гострими лацканами та шліцею ззаду. Довжиною приблизно до колін, кишені прямі, накладні чи врізні із клапанами. Яскрава деталь – контрастний за кольором комір, найчастіше чорний, у дорогих моделях він може бути оксамитовим.

Поєднується тільки зі строгими костюмами та класичним взуттям, жодних джинсів і тим більше кросівок.

Класичне

Буває однобортним із застібкою на 3-4 ґудзики, та двобортним на 6-8 ґудзиків відповідно. Для нього характерний прямий або трохи приталений крій та загострені лацкани. Класичне пальто не передбачає яскравої кольорової гами, найпоширеніші кольори – чорний, відтінки сірого, бежевого, темно-синього.

Класичне чорне пальто з вовни ідеально вписується у строгий діловий стиль, носиться з костюмами та класичними туфлями чи черевиками.

Дафлкот

Коротке пальто чорного, темно-синього або бежевого кольору, близьке до спортивного стилю. Його яскраві особливості – каптур і застібка на подовжені ґудзики з петлями, а також картата підкладка. Традиційно дафлкот передбачає кістяні чи дерев'яні ґудзики, а петлі зі шкіри чи шнура. Така модель чудово поєднується з темними джинсами та масивними черевиками, можна одягнути під пальто светр великої в'язки. За рахунок довжини дафлкот особливо личить невисоким чоловікам.

Тренчкот

Він же барберрі (на ім'я творця). Винятково двобортне пальто із застібкою на 6 ґудзиків, з широкими рукавами та розрізом у нижній частині спинки. Може мати пояс, хлястики на манжетах рукавів, погони на плечах. Спочатку тренчкот шили виключно з тканини забарвлення хакі, зараз є моделі у чорному та темно-синьому кольорі, і навіть у традиційну клітинку Барбері.

Це досить довга модель, нижче за коліно, так що буде чудово виглядати на високих чоловіках. Можна носити як з діловим костюмом, так і зі строгими класичними темними джинсами. Із взуття рекомендуємо монки, дербі. Якщо вам до смаку тростини та капелюхи, можете сміливо доповнити ними образ із тренчкотом.

Поло

Спадщина британських гольфістів, ця модель пальта є однією з найбільш універсальних. Двобортне пальто бежевого, чорного або темно-синього кольору, довжиною вище за коліно, з накладними кишенями. Напрочуд гармонійне поєднання спортивного комфорту та невимушеної елегантної класики. Любителі стилю кежуал, безсумнівно, гідно оцінять цю модель.

Як вибрати пальто

Декілька простих рекомендацій допоможуть вам вибрати вашу модель пальта:

  • широкі плечі – широкі лацкани, чоловікам витонченої статури краще вибирати однобортні моделі з вузькими лацканами;
  • довге пальто більше підійде високим, а якщо ваш зріст нижче середнього або ви багато часу проводите за кермом, рекомендуємо вибирати укорочені моделі;
  • рукав повинен досягати основи великого пальця руки;
  • якісні пальта не мають горизонтальних швів.

Найкращі тканини для пальта – кашемір, драп, твід. Звичайно, кашемірове пальто обійдеться вам у круглу суму, але при належному догляді воно прослужить багато років, не втрачаючи своєї елегантності. Та й у принципі, на верхньому одязі економити не варто, ми ж з вами пам'ятаємо, що це є ознакою статусу.

Повернутися назад

вас може
зацікавити