Відео про бренд
(54 сек.)
0

Бізнес-кежуал – один із видів ділового стилю

вересня 30, 2022
Бизнес-кэжуал – один из обликов делового стиля

Вибираємо ідеальне чоловіче пальто

Бізнес-кежуал – один із видів ділового стилю

Є організації чи заходи, де правилами прописаний суворо обумовлений дрес-код, аж до взуття та кольору шкарпеток, і тут уже нічого не вдієш. Але більшість компаній все ж таки відносно лояльні до зовнішнього вигляду співробітників, і вимоги до одягу зводяться до двох слів «діловий стиль».

Таке досить розмите формулювання дає можливість експериментувати з образами, звичайно, в розумних рамках. Шорти чи спортивні штани варто залишити для відпочинку. Але одягти замість суворого костюма щось менш формальне цілком можна. У цій статті ми розповімо, що таке – стиль «бізнес кежуал», і які речі з вашого гардеробу підпадають під це визначення.

Суворість та комфорт

Стиль casual має кілька напрямків – міський, смарт, спорт, бізнес. Основна ідея у них одна – комфортний одяг. Чи може діловий стиль бути комфортним, не втрачаючи при цьому суворості? Чому б і ні? На сьогодні business casual є найбільш популярним у сфері, де є дрес-код, оскільки він дає можливість виглядати стильно в будь-якій ситуації – на роботі та поза нею.

Для бізнес-кежуал характерні певні правила, оскільки це все ж таки діловий стиль. Але при цьому залишається достатньо простору для фантазії та експериментів. Речі в ньому взаємозамінні, і ще один плюс – їх легко можна вписувати в інші образи, більш неформальні.

Костюм

Класичний костюм-двійка нікуди не подінеться з ділового стилю, але кежуал припускає деяку вільність при виборі тканини та кольору. Крім класичних вовняних та змішаних тканин можна, залежно від сезону, придбати костюм із бавовни, льону, твіду. Колірна гама – від строгого чорного до відтінків синього та зеленого. У вас може бути тільки один костюм або кілька, але вони обов'язково мають бути з гарної тканини та підігнані по фігурі.

Man Style

Сорочка

Оскільки стиль кежуал допускає носіння сорочки без піджака, вона має сидіти ідеально. Не полінуйтеся, якщо знадобиться, завітати до кількох магазинів, щоб знайти вдалу модель, і купіть відразу кілька сорочок. Віддавайте перевагу світлим кольорам – білий, блакитний, сірий, допускаються розмиті відтінки рожевого та бузкового.

У холодну пору року сорочку можна носити з однотонним пуловером гладкої в'язки, а можна замінити якісною водолазкою з бавовни, шерсті або кашеміру. Ще одна заміна сорочці – поло, бажано із довгими рукавами.

Штани

Крім класичних зі стрілками, допускаються менш формальні чиноси або флети, вовняні картаті штани. Можна надіти навіть джинси, але тільки темно-сині, сірі або чорні, прямі, які щільно сидять на стегнах, з посадкою строго по лінії талії.

Піджаки

У бізнес-кежуал образі буде доречний піджак спортивного фасону (блейзер). Для нього характерна відсутність жорсткої форми, допускаються вставки з іншої тканини чи шкіри. Носіть блейзер з джинсами або брюками чинос, що відрізняються за фактурою та кольором. Під блейзер можна одягнути як сорочку, так і джемпер чи водолазку.

Взуття

Бажано мати кілька пар на кожен сезон, різного стилю. Загальні вимоги до взуття:

  • натуральна шкіра чи текстиль;
  • кольорова гама – коричневий, синій, чорний, беж;
  • зручність у носінні.

Кросівки та ультрамодні моделі залиште для інших випадків.

Що неприпустимо для стилю бізнес-кежуал:

  • оверсайз або, навпаки, речі, що занадто облягають;
  • укорочені штани чи відвороти;
  • дешеві синтетичні тканини.

Ідеальний варіант для бізнес-кежуал – капсульний гардероб, у якому всі речі поєднуються між собою. У цьому випадку ви вранці можете не замислюватися про вибір одягу – що б ви не одягли, ви виглядатимете відмінно. Якщо створення капсульного гардеробу для вас є складним, скористайтеся допомогою стилістів. Наприклад, у магазинах Pierre Cardin професійні консультанти допоможуть вам скласти комплекти на будь-який випадок.

Повернутися назад

вас може
зацікавити