Відео про бренд
(54 сек.)
0

Краватка, метелик і запонки – головні аксесуари статусного чоловіка

жовтня 19, 2020
Галстук, бабочка и запонки – главные аксессуары статусного мужчины

Водолазки - must have чоловічого гардеробу

Складно уявити елегантний чоловічий образ без таких характерних атрибутів вбрання як краватка або метелик, а також запонки. У цій статті ви знайдете практичні поради щодо вибору цих аксесуарів, які допоможуть вам підбирати самі кращі варіанти для будь-якого випадку.

Краватка

Краватка є одним з головних атрибутів формального ділового стилю. Однак, вибір ідеального супутника ділового костюма іноді стає завданням не з легких. При виборі краватки, ми рекомендуємо керуватися наступними критеріями:

  1. Ширина. Оптимальне значення для краватки – 6-9 сантиметрів. Існує також правило, за яким ширина краватки повинна відповідати ширині лацканів піджака. Але спиратися завжди слід на те, як він виглядає на вас. Для чоловіків великої статури не варто вибирати занадто вузьку краватку і навпаки.

  2. Довжина. Тут все залежить, в першу чергу, від вашого зріста. Правило одне: зав'язанна краватка повинна доходити до пряжки ременя, не нижче і не вище.

  3. Колір та візирунок. У комбінації з діловим костюмом краще віддати перевагу однотонним краваткам з не дуже помітним малюнком. Клітка, смужка, інші дрібні геометричні принти – те, що треба. Краватка завжди повинна бути на один або кілька тонів темніше сорочки, але, в той же час, світліше піджака. В цьому випадку всі елементи вбрання будуть виглядати гармонійно. Не варто надягати краватку з малюнком який схож з принтом на сорочці.

Метелик

У 2020 році метелик є не самим трендовим чоловічим аксесуаром і в рамках класичного ділового стилю використовується не так часто. Однак, якщо ви вирішили створити цікавий стильний образ, або ж збираєтеся на урочистий захід, такий аксесуар доведеться до речі.

Для урочистих подій радимо вибирати метелики з шовку, вони виглядають вишукано і добре поєднуються зі смокінгом. Для інших випадків можна віддати перевагу метелику з бавовни. Вибирайте щільний матеріал, який добре тримає форму.

Метелик – це досить яскравий аксесуар сам по собі, тому краще поєднувати його з однотонною сорочкою приглушених відтінків без яскравого малюнка.

Запонки

Запонки – той аксесуар, який зробить навіть самий нудний костюм більш елегантним і вишуканим. Вони стануть тією скромною, але промовистою деталлю, яка здатна багато що розповісти про свого власника.

Перше, що варто врахувати – це те, що під запонки потрібна спеціальна сорочка з французькими манжетами. Не варто надягати їх без піджака або жилетки. Вибираючи піджак, стежте за тим, щоб манжети сорочки на пару сантиметрів визирали з-під рукава, інакше ваш стильний аксесуар просто ніхто не побачить.

Запонки не обов'язково поєднувати з іншими елементами образу. Наприклад, якщо метал бляшки вашого ременя сріблястий, запонки цілком можуть бути золотими.

Не нехтуйте аксесуарами в ваших нарядах, адже вони здатні стати тим завершальним штрихом, який зробить ваш стиль унікальним і неповторним.

Повернутися назад

вас може
зацікавити