Відео про бренд
(54 сек.)
0

Вибір чоловічої краватки

серпня 09, 2022
Выбор мужского галстука

Правила гостьового етикету

Вибір чоловічої краватки

Краватка є одним із обов'язкових елементів чоловічого костюма, передбаченого суворим дрес-кодом. Невдало вибрану краватку нічим не приховаєш, оскільки вона завжди на очах. Щоб ваш ранок не починався з болісних роздумів перед дзеркалом із кількома краватками у руках, ми написали невеликий посібник щодо вибору цього аксесуара.

Для початку виберіть костюм на сьогодні, потім підберіть до нього сорочку. Готово? Тепер можна переходити до краваток. Прочитайте наші рекомендації, виберіть кілька відповідних варіантів і по черзі прикладайте до сорочки з піджаком.

Колір

Вибирайте краватку світліше, ніж костюм, але на пару тонів темніше сорочки.
Краватка повинна поєднуватись за кольором або з сорочкою, або з тканиною костюма. Якщо на вас синій костюм та блакитна сорочка, не варто вибирати краватку у тій же кольоровій гамі, зіграйте на контрасті. Наприклад, темно-синій костюм + блакитна сорочка та бордова краватка. Поєднання чорного з білим обігравати найпростіше, якщо ви поки що не впевнені у своєму вмінні комбінувати кольори.

Galstuk

Принт

Однаковий малюнок на всіх деталях костюма – не годиться.
Краватку у клітинку можна одягати тільки з однотонним костюмом, і навпаки. А ось краватку в смужку можна носити і з однотонним костюмом, і поєднувати з тонкою смужкою костюмної тканини. Головне, підібрати смужки різної ширини та однотонну деталь у колір смужок. Дрібний принт на краватці поєднується з однотонним костюмом або тонкою смужкою.

Якщо любите сміливі експерименти, спробуйте пограти із поєднаннями кількох різних фактур та малюнків. Пам'ятайте, що такий підхід потребує бездоганного смаку.
До речі, щоб додатково підкреслити поєднання костюма та краватки, можете додати до образу хустку у нагрудній кишені піджака. Але що більше деталей, то ретельніше потрібно підбирати комбінації.

Матеріал

Тканина гарної краватки повинна мати у складі натуральне волокно.

Краватка з тонкої шовкової тканини не підходить під вовняні або твідові костюми. Костюм із тканини з фактурою меланж або букле вимагає однотонної краватки, добре підійде матовий шовк. Краватка із щільного жаккарда не поєднується з літніми костюмами.
Для неформального образу можете поекспериментувати з вузькою в'язаною краваткою, вони знову входять у моду.

Стилісти рекомендують

Невелика пам'ятка з поєднань кольорів від професіоналів:

  • Із білою сорочкою поєднуються краватки будь-яких кольорів, малюнків та фактур. Але у разі суворого дрес-коду все ж таки варто уникати екстравагантних краваток.
  • Сіра сорочка – також універсальний варіант.
  • Бежева поєднується з відтінками коричневого.
  • Із червоною сорочкою добре виглядає бордовий або чорний, а до бордової можна вдягнути фіолетовий або смугастий костюм.
  • Синій колір сорочки добре гармонує з сірим, як варіант – з бордовим, жовтим, червоним та чорним
  • Для блакитної сорочки виберіть яскраві відтінки – червоний, жовтий, зелений.
  • Якщо сорочка зелена, підійдуть зелені кольори на кілька тонів темніші.
  • Під чорну сорочку можете одягати практично будь-який контрастний колір, орієнтуйтеся на колір костюма.
  • Рожевий – досить примхливий колір, з ним поєднуються фіолетовий, малиновий чи синій.

Якщо ви консерватор або просто не хочете мучитися зі складносурядними образами, ось вам простий і безпрограшний рецепт, як можна завжди виглядати ідеально: один брендовий костюм із гарної тканини в тонку смужку, кілька стильних однотонних сорочок і 5-7 різних за кольором та стилем краваток. Із цього набору можна скласти практично нескінченну кількість образів.

І ще кілька рекомендацій:

  • навчіться бездоганно зав'язувати хоча б один вузол;
  • по ширині краватка повинна приблизно збігатися із шириною лацканів піджака та висотою коміра сорочки, довжина краватки – до талії;
  • якщо носите затискач для краватки – він повинен бути повністю прихований піджаком;
  • для повсякденних образів бажані темні відтінки костюма та краватки, світлі та яскраві залиште для вечірніх варіантів;
  • краватка повинна відповідати загальному стилю – під строгий діловий костюм одягають строгу краватку.

У каталозі від Pierre Cardin зібрані чудові краватки класичних забарвлень та малюнків, серед яких точно знайдуться ті, які ідеально доповнять ваш діловий образ.

Повернутися назад

вас може
зацікавити