Відео про бренд
(54 сек.)
0

Чоловічі куртки

жовтня 26, 2022
Рекомендуємо для тебе
Мужские куртки

Вельветові штани – знову у тренді?

Чоловічі куртки

Куртки присутні в чоловічому гардеробі цілий рік. А розмаїття моделей і тканин настільки велике, що дозволяє задовольнити будь-які потреби. Головне – вибрати куртку, яка максимально відповідатиме ситуації. У цій статті ми розповімо про основні види чоловічих курток і на що варто звертати увагу при виборі.

Види курток

Жінка при виборі куртки спочатку звертає увагу на зовнішні дані одягу та на те, як вона виглядає у даній моделі. Чоловічий підхід набагато прагматичніший – спочатку функціональність і зручність, і лише потім візуал.

Ми зібрали все, що знаємо про всілякі куртки та спробували систематизувати цю інформацію так, щоб можна було дуже швидко зорієнтуватися та вибрати потрібну вам модель. Можна класифікувати куртки за різними критеріями.

Kurtki

Сезонність

Для теплої погоди – легкі спортивні або класичні вітровки, для міжсезоння – короткі або подовжені куртки з підкладкою та тонким шаром утеплювача, шкіряні куртки та піджаки. Для зими підійдуть пуховики, дублянки, парки зі знімною підкладкою.

Довжина та крій

Укорочені куртки – бомбери, джинсові, шкіряні, короткі пуховики – підійдуть власникам атлетичної фігури або тим, хто багато часу проводить за кермом. Чоловікам великої статури підійдуть куртки прямого крою довжиною нижче сідниць – куртки в класичному стилі, анораки. Найдовші куртки – парки – можуть бути завдовжки до коліна. Вони мають прямий силует, але затягуються по талії на шнурок для кращого захисту від вітру та холоду.

Матеріал

Залежно від сезону та призначення, куртки шиють із різних матеріалів:

l водовідштовхувальні тканини – їх використовують як для найтонших спортивних курток, так і для теплих, розрахованих на складні кліматичні умови;

l мембрани – специфічні сучасні тканини з односторонньою водо- та повітропроникністю, застосовуються в основному для пошиття одягу для різних видів спорту та туризму;

l денім – літні та демісезонні джинсові куртки протягом багатьох років залишаються на піку популярності;

l шерсть – наприклад, м'які та затишні картаті куртки-сорочки, бомбери, строгі класичні моделі;

l шкіра – натуральна шкіра та замша гарного вироблення використовується для пошиття найрізноманітніших чоловічих курток, від брутальних косух до стильних курток та тренчів у стилі бізнес-кежуал, а для холодної погоди – класична вкорочена дублянка прямого крою.

Нейлон і суміші з різним складом підходять практично для будь-яких курток, тут все залежить від призначення конкретної моделі.

Тип коміра

Бомбери та вітровки можуть мати просто круглу горловину, оброблену трикотажною резинкою.

Джинсові куртки, як правило, мають традиційний відкладний комір.

Вітровки шиються з капюшоном або коміром стійкою, який іноді має потайну кишеньку для каптура.

Анораки та парки в обов'язковому порядку мають каптур, найчастіше доповнений і високим коміром-стійкою.

Пуховики та демісезонні куртки можуть бути як з високим коміром, так і з капюшоном.

Підкладка

Легкі куртки можуть взагалі не мати підкладки – літні вітровки та деякі спортивні моделі, або мати сітчасту підкладку. Демісезонні куртки обов'язково доповнюються підкладкою – шовковою, флісовою або з інших тканин, деякі доповнені тонким утеплювачем. Куртки для холодної погоди утеплюються синтепоном, слімтексом, холлофайбером, тинсулейтом, пухом, а також можуть мати додаткову знімну підкладку, що дозволяє розширити температурний діапазон.

Декоративні елементи

Класичні куртки мають мінімум декору – непомітні блискавки, іноді заклепки та накладні кишені. Брутальні куртки, навпаки, можуть мати безліч масивних металевих елементів. Для спортивних курток характерні великі «тракторні» блискавки, карабіни, фурнітура для фіксації шнурів.

Кольорова гамма

Класичні куртки шиють в основному з тканин темних кольорів – чорний, синій, сірий, тоді як для спортивних моделей, навпаки, часто вибирають дуже яскраві кольори або комбінують їх із чорним та сірим. Для шкіряних курток характерні чорний, коричневий, бежевий, бордовий та рудий кольори.

Якому б стилю ви не віддали перевагу, інтернет-магазин Pierre Cardin Україна може запропонувати вам стильні моделі курток на всі випадки життя. Верхній одяг від Pierre Cardin – це бездоганна якість та визнаний стиль за розумною ціною.

Повернутися назад

Рекомендуємо для тебе
вас може
зацікавити