Відео про бренд
(54 сек.)
0

Доброго вечора, ми з України! Як вплине війна на чоловічу моду

липня 12, 2022
Доброго вечора, ми з України! Как повлияет война на мужскую моду

Коли кишень уже недостатньо… Вибираємо правильну сумку

Доброго вечора, ми з України! Як вплине війна на чоловічу моду

Озирнувшись у минуле, ми можемо побачити, що війна завжди мала вплив на моду. І це не дивно, адже мода не може залишатися поза політикою, вона відображає будь-які значущі події у світі. Чи замислювалися ви, звідки прийшли тренчі, бомбери, штани-карго та інші речі в стилі мілітарі? Прообраз цього одягу – військова форма.

Якщо раніше реакція фешн-індустрії на гучні події була неспішною, то зараз завдяки інтернету та медіа світ моди реагує практично миттєво. Яскравий тому приклад – відгук на військові дії в Україні, які розпочалися 24 лютого цього року.

Українські тренди, навіяні війною

Увесь світ став на бік України, і модна індустрія демонструє свою підтримку доступними їй способами: перераховуючи значні суми на підтримку України, закриваючи свої бутики на території Росії, розриваючи торгові угоди та додаючи українську символіку до нових колекцій.

Жовто-синій. Основними відтінками весни-2022 інститут Panton вибрав саме ці два кольори – Energy Yellow та Freedom Blue. Футболки, кардигани, світшоти – поєднання жовтого та синього можна побачити скрізь. Популярна як комбінація в стилі українського прапора, так і наявність обох цих відтінків у різних предметах одягу. Відомий бренд Great Scot офіційно увічнив кольори українського прапора, додавши до реєстру національних шотландських орнаментів новий під назвою «Україна назавжди».

Якщо ваш гардероб витриманий переважно в спокійних і нейтральних тонах, зараз слушний час подумати про яскраву обновку. У колекції Future Flex від Pierre Cardin ви знайдете футболки у жовтому та блакитному кольорах, а також класичні поло синього кольору або жовтого з синьою обробкою.

Символи миру. Комбінації блакитного та білого в одязі, а також принти у цих відтінках асоціюються з мирним небом. Ще одна модна деталь – стилізоване зображення голуба з оливковою гілкою у дзьобі. У 1949 році цей малюнок, автором якого є Пабло Пікассо, став символом Всесвітньої асоціації борців за мир. Сьогодні білий голуб світу прикрашає собою одяг у вигляді принтів та вишивки, а також фігурує в аксесуарах.

Антивоєнні гасла. Написи, що нагадують про ситуацію в Україні, з'явилися чи не на всіх предметах одягу – футболках, худі, кепках і навіть сумках. Слова підтримки «Stand with Ukraine» або протесту «No war in Ukraine», легендарні фрази «Доброго вечора, ми з України» та побажання російському кораблю від героїв з острова Зміїний можна побачити на одязі, аксесуарах та сувенірній продукції у будь-якій точці земної кулі.

Мілітарі, комфорт, брутальність

Останні кілька років одяг у військовому стилі міцно увійшов у цивільний ужиток, тому що це стильно, красиво та зручно, а також можливість підкреслити та посилити маскулінні риси його власника. А з початком війни популярність мілітарі злетіла просто до небес, адже тепер вона міцно асоціюється з героїчними воїнами ЗСУ.

Одяг кольору хакі та пікселів, військові фліски «як у президента», тактичні кросівки – вибір непокірних українців, символ їхньої готовності перемогти. До речі, підвищена популярність бороди серед представників топ-менеджменту та медіа теж тренд воєнного часу, як свідчення хронічного цейтноту.

Ознаки елітного мілітарі притаманні такому зразку елегантної чоловічої класики, як одяг від Pierre Cardin. У колекції Future Flex представлені футболки, шорти, штани-флети та вельветові штани у характерній кольоровій гамі – сірий, хакі, чорний, коричневий, темно-синій та темно-зелений кольори. Суворі прямі лінії, респектабельні фасони та добротні тканини – як нагадування військового аристократизму Англії та Шотландії.

Більш неформальний і масовий мілітарі стиль включає:

  • одяг у камуфльованому забарвленні;
  • куртки напіввоєнного зразка;
  • штани-карго;
  • тактичні кросівки та черевики;
  • широкі ремені з масивними пряжками;
  • сумки із грубої тканини з безліччю кишень.

З моменту початку війни ошатний одяг та елегантність відійшли на другий план, акценти змістилися у бік комфорту та зручності. Одяг та взуття у спортивному стилі, зручні та практичні, що підходять до будь-якої ситуації – ось що зараз користується найбільшим попитом у покупця. Підбирати одяг для кожного випадку окремо зараз немає ні часу, ні сенсу – життя може змінитися будь-якої хвилини, тому високо цінується багатофункціональність одягу – щоб у ньому і гуманітарну допомогу розвантажувати зручно було, і каву з друзями попити, і зірватись кудись терміново їхати. Але навіть у такому одязі можна бути взірцем ідеального стилю, найкращий доказ цього – лінійка спортивних костюмів і кросівок від Pierre Cardin.

Стиль та комфорт у будь-якій ситуації – це Pierre Cardin.

Повернутися назад

вас може
зацікавити