Відео про бренд
(54 сек.)
0

Догляд за чоловічими сорочками

вересня 27, 2022
Рекомендуємо для тебе
Уход за мужскими рубашками

В'язані речі в чоловічому гардеробі. Які бувають і як вибрати

Догляд за чоловічими сорочками

Сорочка з бавовни є одним із ключових елементів чоловічого гардеробу. Звичайно, за умови, що вона чиста та випрасувана. Якщо ви не любите і не вмієте прати та прасувати речі, можна користуватися послугами пралень або хімчисток. Але як бути, якщо такої можливості немає? Ми вважаємо, що вміння доглядати за своїм одягом стане в нагоді будь-кому. Тому вирішили скласти для вас гайд для догляду за чоловічими сорочками.

Прання

Після купівлі нової сорочки не поспішайте викинути бирку – вона підкаже, як не зіпсувати обновку неправильним доглядом. Але якщо бирки немає, то слід пам'ятати, що:

  • перед пранням сорочку бажано застебнути на всі гудзики та вивернути навиворіт;
  • плями, особливо від вина, крові, трави, жиру, перед пранням слід обробити засобом для виведення плям або замочити сорочку в розчині миючого засобу на кілька годин;
  • періть сорочки при температурі не вище 40° (якщо у вас «розумна» пральна машина, у неї передбачено спеціальний режим «Бавовна»);
  • білі та кольорові сорочки періть окремо та вибирайте відповідні миючі засоби;
  • віджим або не включати, або віджимати максимум при 400-600 оборотах;
  • не тріть занадто сильно комірці та манжети, вони від цього швидко зношуються;
  • використовуйте підсилювачі порошку та відбілювачі – вони допоможуть дбайливо позбутися плям та забруднень;
  • не заношуйте сорочки, краще змінюйте кожні 1-2 дні;
  • якщо перете вручну, спочатку замочіть сорочку на кілька годин, тоді вам не доведеться її дуже старанно терти.

Можна використовувати після прання ополіскувачі для білизни, вони додадуть речам м'якість та приємний аромат. Намагайтеся вибирати ополіскувач з ароматом, який не конфліктуватиме з вашим парфумом або майже без запаху.

Man Style

Сушіння та зберігання

Якщо у вас немає сушильної машини або в пральній не передбачена така функція, то сорочки можна сушити на відкритому повітрі або в приміщенні, що добре провітрюється. У цьому випадку залиште попередньо сорочки на вішалках у ванній, щоб стекла зайва вода.

Слідкуйте за тим, щоб на речі не потрапляли прямі сонячні промені, щоб уникнути вигоряння тканини. Не вішайте сорочки на тонкі мотузки і не використовуйте прищіпки, заломи потім буде складно розгладити. Якщо є можливість, сушіть сорочки на широких плічках.

Прасування

Не допускайте пересихання сорочок, це завадить добре випрасувати їх. Краще зняти сорочки трохи вологими, тоді їх буде простіше випрасувати до ідеального стану. Перед прасуванням переконайтеся, що на тканині немає плям – після термічної обробки їх буде складніше видалити.

У жодному разі не вмикайте максимальний нагрів на прасці, це може призвести до псування сорочки. Оптимально використовувати режим прасування з парою, а для сорочок з шовку та інших тонких тканин чудово підійдуть різноманітні відпарювачі, які дозволяють випрасувати одяг відразу на плічках.

Користуйтеся парфумом до того, як одягати сорочку, і дочекайтеся, поки він висохне на тілі – ефірні олії, що входять до складу парфуму, можуть залишити плями на тканині, які практично неможливо вивести.

У разі дотримання цих нескладних правил сорочки прослужать вам кілька років. Звертайте увагу на комірці та манжети, вони зношуються найшвидше і підкажуть вам, коли настане час купувати нові.

Гарні та якісні речі покликані приносити задоволення своєму власнику, а також підкреслювати його переваги та соціальний статус. Щоб у будь-якій ситуації виглядати стильно та дорого, не купуйте дешеві синтетичні сорочки. Нехай їх у вас буде всього кілька штук, але гарної якості та з натуральних матеріалів. Загляньте в наш каталог – тут ви знайдете стильні та якісні сорочки на будь-яку фігуру.

Повернутися назад

Рекомендуємо для тебе
вас може
зацікавити