Відео про бренд
(54 сек.)
0

Вельветові штани – знову у тренді?

жовтня 25, 2022
Рекомендуємо для тебе
Вельветовые брюки – снова в тренде?

Чоловічі куртки

Вельветові штани – знову у тренді?

Наприкінці минулого століття вельвет був модним як серед жінок, так і серед чоловіків. Потім під час піку популярності джинсового одягу відійшов на другий план, мабуть, навіть вважався старомодним. Але зараз речі з вельветових тканин знову посіли своє місце у гардеробі модників. Сьогодні ми поговоримо про чоловічі вельветові штани та розповімо, як створювати стильні образи з ними.

Види вельвету

Для виготовлення вельветової тканини використовують бавовняне, віскозне волокно та поліамід. Поєднання цих матеріалів робить тканину м'якою, але при цьому міцною та стійкою до зносу. За видами існує такий поділ:

Pants

- корд – це щільна вельветова тканина, з довгим ворсом і смужками до 0,5 см шириною;

- класичний – виражені смужки завширшки від 2 до 3 мм;

- мікровельвет – короткий ворс, більше нагадує велюр, і дуже вузькі смужки візуально роблять поверхню майже однорідною;

- фасонний – тут ворс вистрижений як візерунок, і асоціюється з жакардовими тканинами.

Найбільш підходящим для пошиття штанів вважається класичний та мікровельвет.

Плюси та мінуси вельветових речей

Одяг з вельвету, як, втім, і будь-який інший, має свої переваги і недоліки. Чим гарний вельвет:

  • У холодну пору року з вельветом по теплу та комфортності можуть конкурувати лише вовняні тканини. Вельвет хорошої якості – досить тонкий, але при цьому теплий, він м'який і приємний до тіла.
  • Завдяки тому, що вельвет роблять із бавовняних волокон, він гігроскопічний і добре дихає, а значить, у штанах з цієї тканини вам буде комфортно і на вулиці, і в приміщенні.
  • Вельвет практично не мнеться і не розтягується в процесі носіння, речі з нього при правильному догляді служать своїм власникам довго.
  • Якісні та правильно підібрані штани з вельвету виглядають елегантно та вишукано, це гарний варіант для створення образів у стилі бізнес-кежуал.

Мінуси вельветового одягу:

  • Порушення температурного режиму при пранні може призвести до невеликої усадки тканини. До ворсистої поверхні вельвету легко прилипають ворсинки та пил, тому речі з нього необхідно обробляти антистатиком та регулярно чистити.
  • Вельвет у широкий рубчик з довгим ворсом не личить повним чоловікам, оскільки візуально робить фігуру ще масивнішою.
  • Вельветові штани вимагають дуже ретельного та продуманого підбору речей-компаньйонів, щоб не виглядати старомодно.

Як бачите, плюсів та мінусів у вельветової тканини приблизно порівну, але якщо ви цінуєте в одязі елегантність та комфорт, то вельветові штани варті того, щоб їх придбати.

Із чим носити?

Складаючи повсякденні та ділові образи з вельветовими брюками, слід відштовхуватися від ширини рубчика, фасону та кольору штанів. Ми пропонуємо кілька безпрограшних поєднань на різні випадки життя:

  • Офісний стиль. Ледве звужені чорні або темно-сині штани з мікровельвету, у поєднанні зі стильним джемпером або сорочкою із щільної тканини, можна доповнити вовняним блейзером. Взуття – мінімалістичне, з гладкої шкіри, добре підійдуть до такого образу черевики челсі або чакка, для теплішої погоди – броги, дезерти, оксфорди.
  • Повсякденний образ. Штани з мікровельвету або класичного в кольорі хакі або благородному бордо можна одягнути з укороченим пуловером щільної в'язки або спортивним світшотом, доповнивши класичними кросівками з темної шкіри або класичними черевиками.
  • Неформальний образ. Тут будуть доречні штани джинсового фасону з класичного вельвету або корду в поєднанні зі светрами великої в'язки, толстовками, теплими сорочками. Взуття – черевики типу тімберленд чи напіввійськових.

З верхнього одягу з вельветовими брюками добре поєднуються класичні пальта та тренчі, шкіряні куртки, вовняні або твідові піджаки.

Як доглядати?

Вельвет легко збирає на себе пил і дрібні порошини, тому у вашому арсеналі обов'язково повинен бути клейкий валик і густа щітка. Сухого чищення достатньо, якщо річ чиста і без плям.

Для прання використовуйте делікатні миючі засоби та найкоротші щадні режими у пральній машині. Перед пранням річ ​​потрібно почистити. Можна також прати вручну, у прохолодній воді з додаванням аміаку, з попереднім замочуванням на 15 хвилин.

Сушити вельветові штани слід на вішалці, ретельно розправивши, щоб на ворсі не залишалося заломів. Як варіант – можна обережно розкласти штани на рівній поверхні, підклавши чисту суху тканину.

Прасування. Найкраще вельвет відпарювати у вертикальному положенні за допомогою парогенератора. Але якщо у вас його немає, можна вивернути штани навиворіт і пропрасувати праскою з парою на середньому температурному режимі.

Незважаючи на масу нюансів, вельветові штани все ж таки гідні займати місце в гардеробі стильного чоловіка. Головне, не пошкодувати грошей на якісну річ та витратити трохи часу на вибір. Якщо ж ви живете в режимі хронічного цейтноту, ми завжди готові надати вам послуги професійних консультантів з підбору одягу.

Pierre Cardin – бездоганний стиль та комфорт у будь-яку пору року.

Повернутися назад

Рекомендуємо для тебе
вас може
зацікавити