Відео про бренд
(54 сек.)
0

Вишиванка. Традиції знову у тренді

липня 30, 2022
Рекомендуємо для тебе
Вышиванка. Традиции снова в тренде

Чоловічі костюми

Вишиванка. Традиції знову у тренді

Усі ми знаємо, що вишиванка – це не просто лляна чи бавовняна сорочка із традиційною вишивкою. Вишиванка – це ще й оберіг, де колір ниток та кожен елемент вишивки мають своє значення. Комбінуючи орнаменти та кольори, українські жінки створювали унікальні сорочки-обереги для своїх чоловіків та дітей.

З моменту проголошення незалежності України вишиванка поступово повертала собі втрачену за часів Радянського Союзу повагу. На сьогоднішній день із просто національного одягу, який одягали до Дня Незалежності та деяких інших свят, вишиванка перетворилася на парадну форму в деяких українських школах, та й на вулицях усе частіше можна зустріти чоловіків та жінок у вишитому одязі.

Зараз, коли в країні йде війна, патріотичний дух українського народу сильний як ніколи, і вишиванка є одним із символів нескореної України. Побачити вишиванку тепер можна не лише на Батьківщині, а й у багатьох країнах, які активно підтримують Україну у важкі для неї часи. Багато модних будинків використовують етнічну вишивку при створенні нових колекцій модного одягу.

Вышиванка

Яка вона – сучасна чоловіча вишиванка?

Якщо раніше вишиванка шилася виключно з льону, натурального або вибіленого, то зараз різновидів тканин набагато більше, і можна вибрати те, що найбільш точно відповідає вашим уподобанням. Які вишиванки носять зараз чоловіки:

1.     Класична. Прямий крій, білий або натуральний льон, бавовна та інші органічні тканини з кольоровою вишивкою на комірі, грудях, рукавах або на манжетах. Поєднується з джинсами, просторими лляними брюками, строгими костюмами.

2.     Вишиванки на блакитному та синьому фоні для образу в стилі кежуал. Дуже популярні варіанти, на яких однаково красиво виглядає вишивка білими, чорними, жовтими нитками, всіх відтінків синього та блакитного, а також класичні поєднання червоного кольору. Такі вишиванки дивовижно виглядають із джинсами, але і з іншими видами штанів теж можна носити.

3.     Вишиванка у діловому стилі. Така сорочка може мати як характерний для вишиванки крій, так і наближений до традиційного сорочкового. Ідеально поєднується зі строгим костюмом модель вишиванки, в якій колір вишивки збігається із кольором тканини. Але можна поєднувати з костюмом і класичну білу вишиванку. Особливий шик – чорна шовкова сорочка з вишивкою в тон у поєднанні із чорними штанями.

4.     Вишиванка-футболка. Це бюджетний варіант з машинною вишивкою, проте він досить популярний, особливо серед молоді. Така вишиванка органічно поєднуватиметься і з джинсами або джинсовими бриджами, і з джоггерами або карго, особливо якщо вона виконана в чорному або у відтінках синього та зеленого кольорів.

Ще один, що з'явився після початку війни, різновид – вишиванка у стилі мілітарі. Український бренд М-Тас презентував футболку військового зразка кольору хакі із вишивкою хрестиком у тон. Неймовірно стильна і патріотична річ, яка припаде до смаку як військовим, так і цивільним.

Як і з чим носити

Із джинсами будь-якого крою поєднуються як білі, так і кольорові вишиванки, тут все залежатиме від кольору джинсів. Можна носити як навипуск, так і заправлену.

Із класичними костюмними брюками – білі вишиванки з кольоровою вишивкою або моделі тон у тон носити заправленими.

Із літніми брюками, довгими шортами класичного крою та брюками капрі – чудово поєднується і лляна вишиванка з коротким рукавом, і вишита футболка.

Вибір взуття у випадку з вишиванкою залежить лише від штанів. Із костюмом – класичні строгі туфлі, а для всіх інших варіантів можна взувати мокасини, лофери і навіть кросівки.

Якщо ви в душі патріот, але вишиванка для вас поки що трохи незвична, зверніть увагу на стильні класичні поло від Pierre Cardin із колекції Air Touch у кольорах українського прапора – жовті, блакитні та сині з контрастним оздобленням.

Повернутися назад

Рекомендуємо для тебе
вас може
зацікавити