Відео про бренд
(54 сек.)
0

Чоловічі костюми

серпня 06, 2022
Мужские костюмы

Чоловічі спортивні костюми

Чоловічі костюми

Суворий офісний дрес-код, ділові зустрічі чи урочисті заходи, приналежність до топ-менеджменту чи політична діяльність – усі ці випадки передбачають носіння костюма. Однак, щоб не стати випадково об'єктом для обговорення, потрібно вміти вибирати його та знати, куди і з чим носити. Ось про це ми сьогодні й поговоримо.

Види

Крім того, що строгий чоловічий костюм хоч трохи, але змінюється в залежності від моди, відбиток на його контури накладає ще й територіальна приналежність:

  • Англія. Чудова елегантність, притаманна англійській аристократії, позначилася і костюмі. Чітка лінія плечей та строга, майже військова виправка, пряма спина, багатошаровість – ось його характерні риси. У цьому костюмі підсвідомо хочеться розправити плечі та згадати про ідеальні манери.
  • Північна Італія. Багато в чому цей костюм близький до англійської – прямі строгі лінії, виражені тверді плечі. Характерні риси – злегка приталений піджак та прямі по всій довжині штани.
  • Південна Італія. Гаряча кров дуже чітко заявляє про себе – жодної строгості та офіціозу. Це вбрання для вальяжного, впевненого в собі чепуруна, комфортне і підкреслює гарну фігуру. Відмінний варіант для літа.
  • Франція. Класика, зведена у чудовий ступінь – ідеальний крій та пошиття, вивірений до дрібниць силует, витончені лінії, жодних експериментів. Якщо ви є прихильником консерватизму – цей костюм створений саме для вас.
  • Німеччина. Всім відому німецьку добротність видно і у ділових костюмах. Це комфортний костюм вільного крою, ідеальний на кожен день. Виняток становлять лише костюми від Hugo Boss – це втілення елегантної сексуальності, такий костюм чудово підійде власникам широких плечей та вузьких стегон.
  • Америка. Образ американського денді – жодної офіційності, трішки недбалий, з м'якими плавними лініями, максимально наближений до стилю кежуал. Сподобається любителям підсмикувати рукави.

Якщо ви шанувальник строгого крою та бездоганних ліній, а в одязі перш за все цінуєте якість та статусність, загляньте в каталог інтернет-магазину Pierre Cardin. Вибір стильних чоловічих костюмів не залишить вас байдужим. Колекція Future Flex – це костюми на всі випадки життя, від офіційного до трохи недбалого у стилі кежуал. Для любителів англійської класики теж знайдеться пара чудових моделей, а для особливих випадків – чорний смокінг, що приголомшує своєю елегантністю.

Suit

Вибираємо: тканину, крій, розмір

Щоб «костюмчик сидів» ідеально, потрібно підібрати його відповідно до своїх фізичних параметрів. Для цього важливі такі показники, як зріст, повнота та розмір одягу. Розмір визначається половиною обхвату грудної клітки. Повнота описується цифрами від 0 до 8: 8 – показник атлетичної фігури, 0 – постать із сильно вираженим животом. Показник повноти для середньостатистичної фігури коливається від 4 до 6. Зріст маркується латинськими літерами: С 170-175 см, R 175-180 см, L 180-190 см та XL вище 190 см. Крім стандартних параметрів, бажано ще знати довжину рук та ніг, торса – це також впливає на посадку костюма.

Вибір тканини, з якої пошитий костюм, залежить як від сезону, так і від призначення костюма. На літо вибираємо легшу тканину, наприклад, для неофіційних костюмів чудово підійдуть льон та інші натуральні тканини з додаванням синтетики. Для повсякденного ділового костюма вибір тканин і кольорів дуже великий: відтінки сірого, синього, темно-зеленого та коричневого, класичний чорний, клітина або смужка, гусяча лапка. Для вечірніх костюмів превалюють однотонні темні тканини із різним складом. Чиста тонка вовна і кашемір – вибір тих, хто на чільне місце ставить статус і якість.

Правильно підібраний за розміром і кроєм костюм у застебнутому на всі ґудзики вигляді не повинен тиснути в грудях та проймах або передавлювати плече при спробі підняти руку. Плечові шви повинні проходити точно по лінії плеча. Штани, правильно підібрані за розміром, трохи звужуються донизу, а довжина холоші досягає підборів туфель.

Взуття

Якщо ми говоримо про класику, то тут все просто – строгі туфлі чи черевики різних моделей. Увага – до чорного костюма – лише чорне взуття! До коричневого – коричневе чи темно-вишневе. З синіми та сірими відтінками можна поєднувати взуття практично будь-якого кольору. Зі смокінгом ідеально поєднуються туфлі-оксфорди, ще як варіант – дербі.
Якщо ви не зобов'язані дотримуватися суворого дрес-коду або віддаєте перевагу неофіційному стилю, то вам доступно більше варіантів – сміливо можете взути лофери, монки або броги. Для любителів експериментів – спробуйте поєднання звуженого костюма та строгих класичних кросівок.

На які заходи що носити

І насамкінець спробуємо розібратися, який костюм у якій ситуації буде доречний:

  • Повсякденний образ. Для нього характерні простий крій та частка неофіційності. Вибір тканин, фасонів та кольорів досить широкий. Сорочку можна замінити футболкою або водолазкою, якщо дозволяє дрес-код. Не бійтеся експериментувати з аксесуарами.
  • Офісний. Класичний крій, переважно темні кольори, непомітна клітка або смужка. Допустимий варіант – твідовий костюм. Сорочка та краватка – must have. Завершіть образ дорогим годинником та ременем.
  • Для офіційних урочистих заходів підійде приталений костюм темних відтінків. Фрак чи смокінг – лише коли це прописано у запрошенні. Якщо ви не впевнені у своєму вмінні поєднувати кольори, то чорний костюм із білою сорочкою – безпрограшний варіант.

Прислів'я «зустрічають за одягом» виникло не на порожньому місці. Те, як одягнена людина, справді може багато про неї розповісти. Якісний та стильний костюм від Pierre Cardin розповість оточуючим про ваш високий статус та бездоганний смак.

Повернутися назад

вас може
зацікавити