Відео про бренд
(54 сек.)
0

Чоловічі светри – одяг для відпочинку чи не тільки?

жовтня 22, 2022
Рекомендуємо для тебе
Мужские свитера – одежда для отдыха или не только?

Чоловічі подарунки – вибираємо правильно

Чоловічі светри – одяг для відпочинку чи не тільки?

Що може бути краще і затишніше теплого светра пізньої осені чи взимку? Навіть якщо ви працюєте в офісі і змушені дотримуватись певних правил при виборі одягу, деякі моделі светрів чудово впишуться в строгий стиль бізнес-кежуал. У цій статті ми розповімо про розмаїття трикотажних плечових виробів і про те, як вибрати відповідну ситуації річ.

Не весь в'язаний одяг – светр

Багато чоловіків (і навіть деякі жінки) для простоти використовують одну назву для всіх видів в'язаного одягу – светр чи кофта. Але не все так просто, і, щоб не опинитися в незручній ситуації, варто все ж таки розібратися в визначеннях:

Svitera
  • Светр. Це в'язаний плечовий виріб вільного крою, з високим коміром з відворотом. Склад ниток може сильно відрізнятися – від бавовняних і лляних сумішей до чисто вовняних або вовни з добавками. Найкрасивіші та тепліші, але й найдорожчі – светри з кашеміру та альпаки. Бюджетніший, але теж дуже хороший варіант – мериносова шерсть. Щоб светр пристойно виглядав і добре грів, вовни у його складі має бути не менше половини. Тоді навіть у тонкому светрі вам буде тепло та комфортно. Щільність і фактура в'язаного полотна може бути різна – тонка і гладка, груба в'язка, об'ємні візерунки. Дуже своєрідно і стильно виглядають светри з аранськими візерунками з різноманітних кіс.
  • Джемпер. Практично те саме, що і светр, але з невисоким, не більше 5 см, коміром. Може мати застібку на блискавці або гудзиках, спереду або по плечу. Джемпер можна носити зверху сорочки, застебнутої на всі гудзики. Краватку в цьому випадку не надягають, її просто не буде видно.
  • Пуловер. Для цього виду плечових виробів характерним є V-подібний виріз горловини. Один з найбільш підходящих варіантів для офісного стилю, чудово поєднується з сорочкою та краваткою. Тонкіші моделі пуловерів можна носити і самостійно, з піджаком або без.
  • Водолазка. Практично теж светр, але з тонкого трикотажного полотна, напівприлягаючого або облягаючого крою. Можуть бути з бавовни, тонкої вовни, віскози і навіть шовкового трикотажу. Ідеальний варіант для осіннього чи зимового офісного образу.

Вибір кольору залежатиме не лише від ваших персональних вподобань, а й від ситуації. На роботу варто вибирати однотонні моделі темних чи пастельних кольорів: чорний, відтінки сірого, коричневого, синього, зеленого. Багато виглядають винні відтінки, а до темного піджака можна вибрати світлий пуловер або водолазку.

Що із чим носити?

Светри та джемпери грубої в'язки, а також моделі яскравих кольорів або з орнаментом підійдуть для відпочинку на природі, прогулянок, походів. Доповнять образ джинси або штани-карго та високі черевики на масивній підошві. Тонкі літні светри з лляної або бавовняної нитки дуже добре поєднуються із лляними штанами, чиносами, слаксами, світлими джинсами чи строгими класичними шортами. Дуже стильно виглядає светр, накинутий на плечі, з недбало зав'язаними на грудях рукавами.

Суворий офісний стиль передбачає більш мінімалістичний дизайн – гладкі однотонні фактури, тонші нитки, стриману кольорову гаму. Ідеальний варіант – пуловери та водолазки. Комбінуйте їх із флетами, класичними брюками або темними прямими джинсами. Дорогу гарну водолазку можна одягнути навіть із суворим костюмом.

Як доглядати за светрами?

Щоб в'язані вироби не втрачали свого привабливого вигляду, періть їх у делікатному режимі при температурі не більше 30°. Практично у всіх пральних машинах є режим «Вовна», розроблений спеціально для в'язаних виробів. Експерименти з режимами або температурою води можуть призвести до того, що ваш улюблений джемпер втратить форму або зменшиться на кілька розмірів.

Замість звичайного прального порошку краще придбати рідкий миючий засіб для вовни та кашеміру. Він додасть виробу м'якості і завадить утворенню неохайних катишків.

Дорогі светри з кашеміру та альпаки можна здавати у хімчистку, там використовуються професійні засоби для догляду за такими делікатними матеріалами.

Який би в'язаний одяг ви не вибрали, не варто купувати дешеву річ – вона прослужить вам один сезон, а привабливий вигляд втратить ще раніше. Краще придбати 1-2 дорогі моделі з гарної вовни. У каталозі інтернет-магазину Pierre Cardin Україна представлені варіанти на будь-який смак, а досвідчені консультанти допоможуть вибрати найбільш підходящу вам модель.

Повернутися назад

Рекомендуємо для тебе
вас може
зацікавити