Відео про бренд
(54 сек.)
0

Усе про чоловічі вітровки

жовтня 21, 2022
Рекомендуємо для тебе
Все о мужских ветровках

Капсульний чоловічий гардероб на сезон осінь-зима

Усе про чоловічі вітровки

Навесні та восени погода настільки мінлива, що не завжди вдається вгадати з вибором одягу. Вийшовши з дому сонячним теплим ранком у сорочці або тонкому джемпері, після обіду можна зненацька потрапити під холодний вітер або дощ. У такій ситуації вас виручить вітровка – ця тонка куртка займає мало місця у складеному вигляді, але цілком здатна захистити вас від негоди. А якщо ви любитель походів у гори, то гарна вітровка для вас – взагалі предмет першої необхідності.

Давайте докладніше розберемо, які бувають вітровки і з чим їх носити.

Види, тканини

Вітровки можуть бути як спортивного, так і класичного стилю, залежно від призначення. Відповідно, вони відрізнятимуться матеріалом, кроєм, фурнітурою, наявністю чи відсутністю підкладки.

Vertovka

Спортивні

Для спортивних вітровок характерні дуже яскраві кольори, велика кількість шнурків, затяжок, додаткової фурнітури. Шви та блискавки, як правило, спеціальним чином оброблені для запобігання попаданню води.

Найтонші спортивні вітровки не мають підкладки і шиються з водо- та вітрозахисних тканин. Вони призначені для спортсменів чи тих, хто любить піші чи велосипедні походи. Найважливіші критерії – компактність, легкість, водонепроникність. Такі куртки зовсім не гріють, їх носять влітку або на термоодяг у холоднішу пору року.

Ще один вид спортивних вітровок – мембранні. Призначення – відводити назовні тепло і вологу від тіла при інтенсивних навантаженнях, при цьому не пропускаючи дощ і холод. Мембранні тканини використовують в основному для спортивного, гірського та лижного екіпірування. Коштують вони досить дорого, але цілком виправдовують свою ціну. Якщо ви любитель пробіжок у будь-яку погоду, така вітровка вам точно не завадить.

Міські

Вітровки для міста також відрізняються величезним розмаїттям стилів та фасонів, але не мають таких посилених захисних якостей, як спортивні. Найчастіше це просто легка куртка, покликана захищати власника від вітру та прохолоди. Найпоширеніші фасони:

  • Класика. Строгий прямий крій, довжиною трохи нижче сідниць, у класичних стриманих кольорах. Така вітровка може бути без капюшона взагалі або з тонким, що ховається в кишеньку на комірі. Поєднується з одягом у стилі кежуал.
  • Спортивного крою. Дуже легка або з теплою підкладкою, укорочена, іноді із затяжками по низу. Може мати каптур, велику застібку-блискавку. Кольори – від класичних до яскравих, наприклад, ця яскраво-червона куртка від Pierre Cardin.
  • Вітровка-бомбер. Вільного крою, укорочена, без капюшона, вона точно сподобається автолюбителям. Для моделі бомбер характерні оздоблення низу та манжетів широкими трикотажними резинками, іноді такою самою резинкою обробляють виріз горловини.
  • Вітровка-анорак. Довга, пряма, з капюшоном, ця куртка не має застібки від верху до низу – приблизно до середини грудей. Надягають її через голову.
  • Парка. Така вітровка гарна пізньої осені або ранньої весни, може досягати довжини до коліна. Капюшон, великі накладні кишені, затяжки на талії та внизу.

Як вибрати вітровку?

Для початку визначтеся з розміром та призначенням куртки, тоді вам буде простіше вибрати потрібну модель. Щоб не помилитися з розміром, орієнтуйтеся на виміри грудей та талії, і, звісно, ​​бажано приміряти річ до покупки.

Для активного проведення часу вибирайте укорочену, просторого крою куртку, яка не сковуватиме руху. Якщо ж вітровка потрібна вам, щоб їздити на роботу в офіс, зупиніть свій вибір на класичних варіантах. Пам'ятайте, що куртка повинна бути трохи довшою за піджак. Темні вітровки класичного крою чудово поєднуються з повсякденним одягом у стилі бізнес-кежуал. Ось така темно-синя вітровка від Pierre Cardin – чудове поєднання бездоганного стилю та спортивної функціональності.

Правила догляду

Зазвичай виробник вказує всі вимоги по догляду на тканинній бирці всередині куртки. Але ми все ж таки розповімо нехитрі секрети, які допоможуть зберегти зовнішній вигляд і властивості вітровки:

  • Прання. Руками або пральною машиною, при температурі не вище 40°, у делікатному режимі. Віджимання краще відключити взагалі або виставити на мінімум. Мембранні куртки перуть виключно зі спеціальними засобами, звичайні порошки та гелі забивають отвори мембрани.
  • Сушіння. У добре провітрюваному приміщенні, далеко від прямих сонячних променів. Сушіть вітровки на широких плічках.
  • Прасування. Спортивні вітровки зі спеціальним просоченням або з мембранних тканин прасувати не можна. А ось міські, зі звичайних тканин, можна за необхідності випрасувати на мінімальній температурі або відпарити.

Інтернет-магазин Pierre Cardin Україна пропонує чоловічі вітровки на будь-який смак, від спортивних до класичних моделей.

Повернутися назад

вас може
зацікавити