Відео про бренд
(54 сек.)
0

В'язані речі в чоловічому гардеробі. Які бувають і як вибрати

вересня 28, 2022
Вязаные вещи в мужском гардеробе. Какие бывают и как выбрать

Як одягатися, щоб виглядати вищим

В'язані речі в чоловічому гардеробі. Які бувають і як вибрати

Чоловіки зазвичай набагато простіше, ніж жінки, ставляться до таких нюансів одягу, як відтінок кольору або правильна назва. Те, що для жінок кораловий, кармінний, червоний або кіновар – для чоловіків просто червоний. Так само мало хто з чоловіків замислюється, у чому різниця між светром, джемпером та пуловером. Для когось незнання таких тонкощів нічого не змінює. Але, якщо спосіб життя зобов'язує вас дотримуватися дрес-коду, виглядати згідно ситуації і стильно, то наша стаття може виявитися корисною.

Отже, светр, джемпер та пуловер. Спільного у цих плечових виробів достатньо: вони виготовлені з в'язаного або трикотажного полотна, мають довгий рукав і надягаються через голову. А тепер давайте розбиратися, у чому їх відмінності, що, як і куди носити.

Светр

Визначальна деталь – високий, понад 5 см, комір, що облягає шию. Теплі светри в'яжуть із вовняних, змішаних чи бавовняних ниток. Дешеві варіанти із синтетичних волокон розглядати не будемо.

Найбільш дорогими та теплими вважаються светри з альпаки та кашеміру, на другому місці чиста або з добавками шерсть. Такі речі чудово зігрівають і красиво виглядають, але вимагають дбайливого прання із суворим дотриманням температури води.

Бавовняні светри підійдуть для міжсезоння або прохолодного літнього вечора.

Водолазка – теж светр, облягаючого фасону, пошитий із трикотажного полотна.
Светри бувають великої рельєфної в'язки, гладкими, з кольоровими або об'ємними візерунками. Як нижній шар під светр можна одягнути футболку або тонкий лонгслів.

Man Style

<h2>Із чим носити?</h2>
<p>
	 Тонкий однотонний светр гладкої в'язки, прилягаючого фасону (особливо водолазку), у темних або пастельних тонах можна одягнути з костюмом, якщо це допускається дрес-кодом. Будь-які інші моделі светрів добре виглядають у поєднанні з джинсами, брюками-карго, чиносами.
</p>
<h2>Джемпер</h2>
<p>
	 По суті той самий светр, але з круглим вирізом під горло, з низьким або відкладним коміром. Може застібатися у верхній частині на ґудзики чи блискавку. Можна вдягти під нього як футболку, так і сорочку без краватки – залежно від форми горловини.
</p>
<p>
	 Джемпер можна носити як з костюмними, так і з будь-якими іншими брюками, вирішальним буде фасон, колір та фактура плечового виробу. Для офісу краще підбирати однотонні моделі з гладкою фактурою, не яскравих кольорів та тонкої пряжі. У неформальній обстановці можете дозволити собі будь-які кольори та візерунки.
</p>
<h2>Пуловер</h2>
<p>
	 Майже те саме, що джемпер, але з V-подібним вирізом і без застібок. Можна одягати як на голе тіло, так і в поєднанні з сорочкою, краваткою або без. Якщо ви офісний працівник – однотонний <a href=пуловер, наприклад, з колекції Future Flex або Royal Blend від Pierre Cardin, підійде вам краще за будь-які інші моделі. Пам'ятайте, що сорочка повинна бути на пару тонів світлішою за пуловер.

Пуловери з бавовни, льону чи змішаної пряжі – гарний варіант для літа, можна поєднувати їх із легкими брюками чи шортами класичного крою.

Підібрати за розміром в'язані вироби досить просто:

  • край рукава повинен досягати основи великого пальця або трохи вище (якщо носите із сорочкою);
  • прилягаючий, напівприлягаючий силует чи оверсайз – залежить від ситуації, офісний стиль передбачає вужчі моделі;
  • довжина залежить від фасону – прилягаючі моделі трохи нижче пояса штанів, вільні светри можуть бути дещо довшими.

І насамкінець кілька слів про те, як доглядати за светрами, щоб вони носилися довго і зберігали привабливий вигляд. Будь-які види плечових виробів не можна вішати на плічка, їх слід зберігати акуратно складеними на полиці. Прати в'язані речі слід якомога рідше, тому намагайтеся уникати появи плям. Неможливо уникнути появи катишків на в'язаному полотні, але використання спеціальних миючих засобів та ополіскувачів мінімізує їх кількість. А ті, що з'явилися, можна прибрати спеціальною машинкою.

Повернутися назад

вас може
зацікавити