Відео про бренд
(54 сек.)
0

Парка – тепло та модно

жовтня 24, 2022
Парка – тепло и модно

Вельветові штани – знову у тренді?

Парка – тепло та модно

Серед розмаїття чоловічих курток парка займає далеко не останнє місце за популярністю, і ми вважаємо, що це заслужено. У цій статті ми розповімо про цю чудову куртку і дамо кілька рекомендацій, як її носити, щоб виглядати стильно.

Що таке парка?

Це подовжена тепла куртка прямого крою, характерними особливостями якої є великий капюшон з хутряною облямівкою, багато накладних кишень і куліска зі шнурком на талії. Винайшли парку ескімоси. Спочатку шили такий одяг із хутра, але до нас він потрапив уже в сильно зміненому вигляді. Прообразом сучасної парки став одяг американських військових льотчиків.

Правильна парка – дуже тепла, розрахована на сильні морози. У якості утеплювача у такій куртці може бути використаний гусячий пух. В ідеалі тепла підкладка відстібається, що робить куртку універсальною. Сама куртка шиється або з нейлону, або із суміші нейлону з бавовною. Завдяки спеціальному просоченню парка має відмінні водо- та вітрозахисні властивості.

Сучасні парки можуть бути будь-якого кольору – від бежевих, хакі, чорних та синіх до дуже яскравих. Назвати парку просто курткою буде помилкою, оскільки вона має помітні відмінності:

Parka

- довжина – парка закриває стегна і може закінчуватися лише на рівні колін;

- капюшон – він ширший і обов'язково оторочений хутром;

- застібка – блискавка від підборіддя до низу для додаткового захисту від вітру та холоду закрита широкою планкою, що застібається на гудзики, кнопки чи липучки;

- регулювання талії – класичні моделі не мають ременя чи резинки, а затягуються за допомогою товстого шнура.

Парку, розрахована на мешканців помірного кліматичного поясу, може мати тонший шар утеплювача. І не обов'язково це буде пух – сучасні синтетичні матеріали, такі, як слімтекс, холлофайбер та тинсулейт, практично не поступаються своїми теплозберігаючими властивостями пуху, але при цьому набагато менш вимогливі у догляді і не збиваються донизу в процесі носіння.

Як вибрати правильну парку?

Це універсальна та демократична куртка, яку може носити будь-хто. Щоб річ служила вам довго і радувала протягом усього часу, слідуйте при її виборі простим порадам:

  • Найважливіше, що варто враховувати при купівлі парки – ваш зріст. Чим ви нижче, тим менше має бути довжина куртки.
  • Оскільки парка – одяг для неофіційних ситуацій, вибір кольору залежить виключно від ваших особистих уподобань. Але все ж таки серед чоловіків найбільшою популярністю користуються чорні, сірі, бежеві та хакі.
  • Вибирайте парку зі знімною підкладкою, тоді ви зможете носити її не тільки взимку, але і в міжсезоння.
  • Тканина, з якої пошита парка, обов'язково повинна мати водовідштовхувальне просочення, інакше покупка втрачає сенс – куртка швидко промокатиме від дощу або снігу.
  • Бажано, щоб хутро на капюшоні була знімним – так куртку набагато простіше прати.

Звичайно, парку перед покупкою необхідно приміряти, бажано – на теплий одяг, щоб не помилитись із розміром. Вона має бути досить просторою, щоб не сковувати рухи.

З чим носити парку?

Зі строгим костюмом, звичайно, парка не поєднується, для цього вона недостатньо формальна. Але класичні моделі парок можна носити з одягом у стилі бізнес-кежуал. Наприклад, така темно-синя парка від Pierre Cardin складе чудовий ансамбль із брюками-флетами, чиносами та акуратними черевиками, завершити образ можна сумкою планшетом через плече.

Парка – ідеальний одяг для прогулянок та подорожей. Найкраще вона виглядає з джинсами або у поєднанні з масивними черевиками та гарним рюкзаком.

Осінні варіанти парки можна поєднувати з джинсами і чиносами, а з взуття підійдуть кросівки, черевики армійського зразка або більш класичні.

Повернутися назад

вас може
зацікавити