Відео про бренд
(54 сек.)
0

Шкарпетки – деталь, здатна перекреслити весь образ

липня 29, 2022
Носки – деталь, способная перечеркнуть весь образ

Чоловіча спідня білизна

Шкарпетки – деталь, здатна перекреслити весь образ

Років 30-40 тому проблеми вибору шкарпеток просто не існувало – було кілька кольорів та стандартна довжина. Зараз від великої кількості кольорів і видів чоловічих шкарпеток просто розбігаються очі. А з огляду на те, що більшість чоловіків не люблять шопінг, тривалий вибір потрібної пари здатний зіпсувати настрій.

А тим часом неправильно підібрані за кольором і довжиною шкарпетки здатні в одну мить зіпсувати стильний і елегантний образ. Щоб полегшити вам завдання, ми склали цей гайд по вибору чоловічих шкарпеток.

Вибираємо довжину

Щоб не виглядати безглуздо, для кожної ситуації варто підбирати шкарпетки правильної довжини. Існує всього три варіанти: довгі, середні та укорочені. Під класичний костюм підбираємо виключно довгі, щоб, коли ви сидите, між шкарпетками та низом штанів не проглядала смужка шкіри. Довгі шкарпетки – вибір політиків та топ-менеджменту. Якщо з якоїсь невідомої причини будь-які шкарпетки все одно сповзають, підтяжки для шкарпеток – те, що вам допоможе. До речі, зі строгим костюмом можна носити гольфи.

Короткі та середні шкарпетки – для спорту та відпочинку. Вибір кольору в цьому випадку залежить лише від вашого смаку. Під спортивні шорти та кросівки можна носити шкарпетки абсолютно будь-якої довжини – від слідів-невидимок до високих спортивних гольфів, наприклад, з ефектом компресії.

Носки

Вибираємо колір

Тут визначальним фактором є колір штанів, але ніяк не взуття, оскільки шкарпетки в тон взуття візуально вкорочують ноги. Вибирайте шкарпетки під колір штанів або трохи світліше. Якщо взуття та штани в одній кольоровій гамі, колір шкарпеток має бути середнім між ними. Світлі шкарпетки з темними брюками – у жодному разі! Інакше вся увага оточуючих буде прикута саме до ділянки ноги між брюками та взуттям.

Втім, якщо згадати деяких політиків чи медійних особистостей, стає зрозуміло – експерименти з кольором шкарпеток допустимі навіть у випадках із найсуворішим дрес-кодом. Але тільки за умови, що ви маєте бездоганний смак і почуття стилю. Якщо не боїтеся здатися трохи епатажним, можете взяти приклад з Джастіна Трюдо і розбавити свій строгий діловий костюм яскравими шкарпетками. Підберіть краватку в тон шкарпеткам – і у вас вийде дуже гармонійний та нетривіальний образ. До речі, вміння ефектно носити яскраві речі, властиве сильним і впевненим у собі людям.

Білі шкарпетки. Для них існує лише два варіанти: спортивний одяг чи образ total white. Тому варто відкласти білі шкарпетки до походу в тренажерний зал або на пробіжку.

Шкарпетки з принтом. Тут все неоднозначно – зі строгим костюмом носити можна, але дуже обережно. Головне, щоб у візерунку на носках був колір штанів. І дуже бажано поєднувати малюнок на шкарпетках із принтом на краватці або хустці в нагрудній кишеньці.

Матеріал та фактура

Для строгого образу вибираємо шкарпетки з гладкою фактурою, з натуральних матеріалів – бавовна, бамбук – та незначними добавками еластану чи лайкри. Якщо ви запрошені на захід, де у дрес-коді прописаний в обов'язковому порядку фрак, можете вразити всіх присутніх своїм витонченим смаком та надіти шовкові шкарпетки. У період французьких королів такі шкарпетки були прерогативою аристократії.

Шкарпетки з вовни — це варіант для походів або занять спортом на відкритому повітрі в холодну пору року. Щільні та дуже еластичні шкарпетки різної довжини, а також компресійні гольфи підійдуть для занять спортом. Вони бувають з різним складом матеріалу, з дихаючими або компресійними вставками. Під джинси можна одягнути як тонкі бавовняні шкарпетки, так і суперкороткі, і спортивні. Тут вирішальну роль відіграватиме взуття.

Носити чи не носити?

Із діловим костюмом, із джинсами відповідь однозначна – носити! На тренування, пробіжки, будь-які спортивні активності – носити, це питання гігієни та комфорту, причому бажано вибирати спеціальні шкарпетки, розроблені саме для спорту.

Із шортами – не носити, якщо це спортивні шорти. Якщо віддаєте перевагу лоферам і сліпонам, можете надіти шкарпетки-сліди. Сандалії, мокасини та топсайдери передбачають відсутність шкарпеток у принципі.

Про те, що шкарпетки мають бути чистими, цілими та не заношеними, знає кожен. А якщо вам набридло щоранку вирішувати головоломку під назвою «знайди пару шкарпетці», можете заглянути на сайт Pierre Cardin, купити собі комплект з 12 пар прекрасних шкарпеток з мерсеризованої бавовни з додаванням спандексу і забути про проблему непарних шкарпеток раз і назавжди.

Ми точно знаємо – коли йдеться про репутацію ділової людини, важлива кожна дрібниця. Непомітний логотип у вигляді стилізованої літери «Р» на ваших шкарпетках розповість про вас краще за будь-які слова.

Pierre Cardin – стиль та якість від «А» до «Я».

Повернутися назад

вас може
зацікавити