Відео про бренд
(54 сек.)
0

Діловий стиль в чоловічому гардеробі

жовтня 19, 2020
Деловой стиль в мужском гардеробе

Піраміда стилю

У сучасному суспільстві, як відомо, зустрічають по одягу. Грамотно підібраний гардероб демонструє ваш статус і характер, надає впевненість і привертає увагу оточуючих.

Успішному, діловому чоловікові обов'язково слід стежити за тим, як він одягається. І чим вище статус, тим серйозніше підхід до вибору одягу. У цій статті мова піде про діловий стиль. Саме він найчастіше асоціюється з успіхом і високим соціальним статусом. Такий стиль підійде для тих, хто працює в таких сферах як: бізнес, фінанси, страхування, консалтинг, державна служба, право, займає керівні посади.

Головні характеристики стилю

Перше, що спадає на думку коли згадуєш про діловий стиль, - строгий костюм, сорочка і краватка. По суті, так воно і є, але, якщо вникнути в тему трохи глибше, можна виявити масу деталей, які враховують далеко не всі.

Головні орієнтири ділового стилю - стриманість, лаконічність і практичність. Мова тут не завжди про моду, більше про якість та доречності кожного елемента гардероба в тій чи іншій ситуації.

Дуже багато при виборі ділового образу залежить від того, в якій компанії працює чоловік, яку посаду обіймає. Визначальні фактори тут - правила офісного дрес-коду і те, що в цілому прагне транслювати своїм одягом чоловік.

Наприклад, якщо мова йде про чоловіка 35-40 років, що займає високу посаду, його одяг повинен демонструвати відповідальний підхід до роботи і підкреслювати статус. А значить, тут ми повинні бачити дорогі якісні тканини, бездоганну посадку, строгий крій.

Варіанти для різних випадків

Більшість великих компаній мають власні правила дрес-коду, яким потрібно слідувати. Розглядаючи загальні правила ділового стилю для офісу, варто відзначити наступні закономірності:

  • Нейтральні кольори костюма: чорний, сірий, темно-синій, бежевий, коричневий.

  • Допускається лаконічний принт, наприклад у вигляді смужок.

  • Сорочки світлих відтінків. Не обов'язково білі, але важливо, щоб сорочка була світліше костюма.

  • У деяких випадках допустимі сорочки з принтами в смужку або навіть невелику клітку.

  • Краватка досить часто присутня в ділових комплектах одягу, але не завжди є обов'язковим атрибутом.

  • Якісне класичне взуття: оксфорди, дербі, монки або лофери.

Ділового стилю можна дотримуватися не тільки на роботі. Адже існує кілька напрямків, які доречні для різних випадків.

Для неформальних заходів та зустрічей «без краватки» можна обійтися більш розслабленим напів-діловим стилем. У таких випадках обов'язково наявність піджака і суворого взуття. Можна вдягнути кольорову, але не яскраву сорочку, вона зробить образ м'якше і буде спонукати до спілкування.

Повсякденний діловий стиль також передбачає зібраність, але вже допускає більш розслабленне взуття, допустимі комбінації піджака і водолазки. Класичні костюмні брюки тут можна замінити на джинси і носити з піджаком.

Повернутися назад

вас може
зацікавити