Відео про бренд
(54 сек.)
0

Учимося розрізняти види чоловічих штанів

жовтня 02, 2022
Рекомендуємо для тебе
Учимся различать виды мужских брюк

Як вибрати чоловічу шкіряну куртку

Учимося розрізняти види чоловічих штанів

Хтось усе життя спокійно носить джинси та спортивні штани і не замислюється щодо цього. А когось спосіб життя або робота зобов'язують неухильно дотримуватись дрес-коду. І якщо раніше, років 30 тому, все було гранично просто – на роботу строгий костюм, поза роботою джинси, то сьогодні розмаїття моделей може завести в глухий кут недосвідченого в модних тенденціях чоловіка.

Для тих, хто ще не розібрався, які штани, з чим і куди носити, ми зібрали докупи описи найпоширеніших моделей. Упевнені – після прочитання цієї статті вибрати штани, що підходять до випадку, у вас не викличе труднощів. Отже, вперед!

Класичні

Прямі або звужені донизу штани, часто парні з піджаком. Колірна гама – чорний, відтінки сірого та темно-синього. Для чоловіків у віці або щільної статури краще вибирати моделі із защепами на поясі, вони допоможуть приховати деяку важкість фігури. Власникам стрункої фігури защепи не потрібні, але стрілки на класичних штанах – маст хев. І, звичайно, обов'язковий ремінь, найкраще з чорної або коричневої щільної шкіри з акуратною пряжкою простої форми.

Man Style

Чиноси

Дуже популярні в наш час брюки з бавовняної тканини, прямого крою, злегка звужені вниз. Чинос відмінно підійдуть для образів у стилі стріт стайл, смарт-кежуал. Відсутність обмежень за віком чи комплекцією та широкий вибір кольорів роблять ці штани неймовірно затребуваними серед чоловіків абсолютно різних професій та соціального статусу. Носіть чинос із сорочками та футболками поло, водолазками, пуловерами, можна доповнити образ блейзером або суворішим піджаком. За рахунок легкої тканини ці штани підходять для сезону весна-літо-осінь.

Флети

Ще одна модель у стилі кежуал, із щільної, схожої на джинсову, тканини з додаванням віскози, що надає певної еластичності та м'якості. Можуть мати пояс зі шлейками, як класичні штани, а можуть бути зі шнурком для регулювання розміру по талії. Довжина штанів варіюється: від ледь закриваючих щиколотки до середини каблука туфель. Такі штани підійдуть як для офісу, так і для будь-якого неофіційного випадку. Колекції Future Flex та Voyage від Pierre Cardin демонструють флети на будь-який смак.

Слакси

Цей різновид штанів вже був популярним у 90-ті роки 20-го століття, і зараз вони знову затребувані. Так само, як і чиноси, шиються з бавовни, але відрізняються вільнішим кроєм. Цілком підійдуть для офісу з не найсуворішим дрес-кодом у комбінації сорочка (футболка) + піджак (блейзер).

Картаті штани

Клітинка знову в тренді. Цей принт вражає поєднанням певної консервативності з екстравагантністю. Такі штани мають, як правило, близький до класики крій. Елегантна клітина нейтральних кольорів буде цілком доречною у діловому образі. Зрозуміло, що поєднувати картаті штани варто виключно з однотонним верхом.

Джоґери

Напівспортивна повсякденна модель, що так полюбилася молодим і струнким хлопцям та підліткам. Характерні особливості: напівприлягаючий крій, прилаштований на гумку низ штанин, іноді гумка вшита і в пояс, можуть мати накладні кишені на стегнах.

Колірна гама вкрай різноманітна – від темних відтінків та мілітарі до зухвало яскравих. Написи, вставки, принти допускаються. Взуття – кеди, кросівки.

Карго

Неформальні, бунтарські, але не позбавлені привабливості та дуже зручні у носінні. Шиються із щільної та міцної тканини, в основному непомітних природних відтінків – коричневі, сірі, зелені, хакі. Велика кількість кишень, накладних і врізних, і різноманітної фурнітури виділяє цей різновид із загальної маси штанів. Носіть будь-куди, крім офісу. До таких штанів підійдуть стильні майки та футболки, різноманітні толстовки, шкіряні куртки. Завершать образ кросівки або черевики та незвичайні аксесуари зі шкіри та металу.

Джинси

Колись були викючно робочим одягом, а зараз, мабуть, найпопулярніша модель штанів, що вражає розмаїттям кольорів і силуетів. Але, якщо говорити про діловий стиль – business casual – підійдуть лише прямі джинси класичних кольорів: темно-сині, сірі, чорні. Вони повинні сидіти строго на талії, облягати стегна та підкреслювати лінію ніг.

Ознаки брюк, що ідеально сидять:

  • пояс штанів знаходиться вище за кісточки і не тисне на живіт;
  • кишені не відстовбурчуються;
  • стрілки утворюють сувору вертикаль;
  • шкарпетки видно тільки коли ви сидите;
  • штани не тиснуть ні сидячи, ні під час ходьби;
  • під ременем не утворюються складки.

Те, як ви виглядаєте на співбесіді чи діловій зустрічі, найчастіше може відіграти вирішальну роль. Тому рекомендуємо при виборі штанів робити ставку на якість та універсальність, а після покупки не полінуватися відвідати ательє, щоб підігнати штани по фігурі.

Повернутися назад

Рекомендуємо для тебе
вас може
зацікавити