Відео про бренд
(54 сек.)
0

Чоловічі шкарпетки. Як вибрати і носити правильно?

серпня 17, 2020
Мужские носки. Как выбрать и носить правильно?

Стиль Smart Casual

Далеко не кожен чоловік надає значення цьому елементу гардеробу, що дуже необачно: неякісні шкарпетки, крім того, що швидко зношуються і не завжди комфортно сидять, можуть створювати масу інших проблем. Занадто тонка тканина забезпечить вам регулярна поява мозолів, неякісний матеріал буде перешкоджати циркуляції повітря, сприяти розмноженню грибків і бактерій і провокувати появу неприємного запаху.

Вибираємо шкарпетки правильно

Яким би дивним це не здавалося, але навіть при виборі шкарпеток варто враховувати безліч нюансів.

Хороші шкарпетки повинні мати нитки однакової товщини, а п'ята повинна бути виконана з надміцного матеріалу. Гумка повинна сидіти комфортно: не тиснути, але і не бути занадто вільною. Визначити якість тканини на-віч з першого разу навряд чи вийде, але це і не потрібно. Досить просто розбиратися в маркуванні на ярлику виробу. Підказки по складу шкарпеток:

  • 65%-бавовна, 35%-шовк — найоптимальніший варіант. Матеріал легкий і в той же час міцний.

  • 100%-мерсеризована бавовна — такий матеріал дуже міцний, добре пропускає повітря, не викликає алергічних реакцій. А якщо на таких шкарпетках є маркування Bodyfresh, це ще краще — напис говорить про те, що матеріал оброблений ароматичними галогенними речовинами, які вбивають грибки і бактерії.

  • 70%-шерсть, 20%-бавовна, 10%-Coolmax — це шкарпетки для холодної пори року. Маркування Coolmax говорить про те, що матеріал відштовхує воду, а також перешкоджає виникненню неприємного запаху.

  • 50%-бавовна, 50%-мерсеризована бавовна — шар з бавовни в таких шкарпетках знаходиться з внутрішньої сторони, що забезпечує комфорт. А мерсеризуваний знаходиться зовні, це забезпечує зносостійкість і естетичний зовнішній вигляд виробу.

  • 70%-бавовна, 30%-льон — універсальний варіант для будь-якої погоди. У спеку льон охолоджує, а в холод — зігріває. Крім того, матеріал дуже міцний і швидко висихає.

  • 70%-бавовна, 30%-Termolite — ще один чудовий варіант на зиму. Волокно Termolite добре зберігає тепло, а волога в ньому акумулюється в зовнішньому шарі і швидко випаровується

  • 90%-шерсть, 10%-шовк — легкий, приємний на дотик і міцний матеріал.

  • 95%-бамбук, 5%-Elite (тонкий нейлон). Волокно виробляють з серцевини бамбука. Воно здатне увібрати на 60%-більше вологи, ніж бавовна, і набагато краще бавовни пропускає повітря. Має антибактеріальний ефект, зносостійкість.

Довжина шкарпеток

Всім відоме правило говорить про те, що між штанин і носком не повинно бути видно смужки шкіри. У сучасному світі це правило вже не так категорично, однак, якщо мова йде про темні шкарпетки і діловий костюм, відступати від нього не слід.

Чоловічі шкарпетки можуть бути звичайної довжини, високі (до середини ікри), а також короткими спортивними. Пара високих шкарпеток знадобиться вам в комплекті з діловим костюмом і класичної взуттям. Призначення спортивних розшифровувати, швидше за все, не потрібно. Для всіх інших випадків підійдуть шкарпетки стандартної довжини.

Колір шкарпеток

Стандартні сірі, чорні і білі кольори — основа палітри шкарпеток в арсеналі у переважної більшості чоловіків. Однак вони підійдуть далеко не у всіх випадках.

Колір шкарпеток підбирається під колір брюк, а не взуття. Це потрібно запам'ятати. Не обов'язково, щоб колір збігався на 100%, але відтінок і температура повинні бути однаковими.

Шкарпетки, так само як і взуття, не повинні бути світліше брюк.

Якщо ви вирішили поекспериментувати з кольоровими варіантами, також слід пам'ятати про температуру кольору і доречності даного прийому. Кольорові шкарпетки можуть стати стильним аксесуаром в образах в стилі кежуал, але навряд чи стануть хорошою партією для ділового костюма.

Завжди варто пам'ятати про те, що хороший смак ховається в дрібницях. Доглянуті дорогі черевики скажуть багато про їх власника, але погані шкарпетки при цьому можуть запросто все зіпсувати.

Повернутися назад

вас може
зацікавити