Відео про бренд
(54 сек.)
0

Віддалена робота – що вдягнути?

лютого 17, 2022
Удаленная работа – что надеть?

Від речовізму до усвідомленості

У докарантинні часи питання «Що вдягнути?» стосувалося лише одного аспекту – що вранці є з чистих речей і як їх скомбінувати. Відхід на самоізоляцію, віддалена робота внесли відчутний розлад у цю сферу нашого життя. Поговоримо про те, чи важливо, що носити, працюючи дистанційно.

Роль одягу у повсякденному житті

До ковіду одяг для більшості людей чітко ділився на категорії – домашній, спортивний та офісний. Не у всіх компаніях був суворий дрес-код, але мало кому спало б на думку одягнути на роботу спортивний костюм, згодні? Звичайно, якщо ви не працюєте тренером.

Психологи стверджують: те, що на нас надіте, на підсвідомому рівні впливає на нашу поведінку. Змінюються постава, жести, манера рухатися, навіть вираз обличчя та інтонація. Спортивний костюм або домашній одяг переводять у більш розслаблений стан, а суворий діловий образ асоціюється з роботою. Відповідно, і оточення сприймає нас дещо інакше – приказка «Зустрічають по одягу» виникла не на порожньому місці.

Раніше те, як ми одягалися на роботу, переважно залежало від професії та вимог керівництва. Фінансова чи юридична сфера передбачала суворий діловий стиль – костюм та краватку. Переважна більшість компаній зобов'язувала співробітників носити одяг business look весь тиждень, більш демократичні дотримувалися правил 4/1 – з понеділка по четвер office style, у п'ятницю вільніша форма одягу. Виняток становили лише люди творчих професій – поняття дрес-коду у них немає у принципі.

Нові реалії – нові правила

Із переходом на дистанційку все змішалося. Фінансові та юридичні компанії, як і раніше, вимагають дотримуватися ділового стилю одягу, особливо для співробітників, які працюють з клієнтами та багато часу проводять у режимі відеозв'язку. Якась частина роботодавців скасувала дрес-код повністю, дозволивши співробітникам вибирати одяг для роботи на власний розсуд. Але більшість керівників просто зробили деякі послаблення у вимогах, виявивши лояльність та довіру до підлеглих.

Ті, хто й раніше не прагнув носити костюми, чия робота не передбачає участі у відеоконференціях, радісно влізли до улюблених розтягнутих треників та футболок. А то й перебралися з ноутбуком на диван, що дуже зручно, правда. Але в цьому комфорті криється чимала небезпека. Поступово падає продуктивність роботи, адже наша підсвідомість за звичкою проводить паралелі «дім + домашній одяг = відпочинок». А ще, коли настане час повертатися в офіс, ви можете виявити, що непомітно обзавелися парою-трійкою зайвих кілограмів.

Якщо ж ви по роботі постійно проводите онлайн-зустрічі – з керівництвом, підлеглими, партнерами – вам нікуди не подітися від звичного робочого одягу. Ну, як мінімум, її верхньої частини, що потрапляє в поле зору камери. Ми всі бачили смішні відео і картинки на цю тему, що гуляють по мережі. Звичайно, ви можете поєднувати строгий піджак із довільним низом, але ми рекомендуємо не робити цього. Краще справити на колег враження своїми особистими та професійними якостями, ніж назавжди залишитися в пам'яті, як «той хлопець у піджаку та веселеньких шортах».

Дрес-коду бути?

Резюмуємо – навіть працюючи віддалено, бажано дотримуватись звичного робочого стилю в одязі. Ось перелік причин, з яких це варто робити:

  1. Домашній одяг знижує продуктивність та якість роботи, оскільки асоціюється з відпочинком.

  2. Офісний стиль одягу підсвідомо змушує нас тримати поставу, поводитися стриманіше, допомагає зосередитися на робочих процесах. До речі, взуття теж грає роль — якщо на вас домашні капці, складно поводитися, як великий начальник.

  3. Діловий одяг у робочий час допомагає підсвідомості розділяти час роботи та відпочинку, що позитивно впливає на емоційний стан – у вас не виникне відчуття «я живу на роботі».

  4. Одяг каже членам вашої сім'ї про те, що ви зараз на роботі, а значить, вас не будуть відволікати через дрібниці та миготіти у кадрі під час відеоконференцій. Це допомагає зберегти нерви та мир у сім'ї.

  5. І на останок. Криза рано чи пізно закінчиться, і нам доведеться знову звикати до офісної роботи, що неминуче викличе дискомфорт. Чи варто ще більше збільшувати рівень стресу необхідністю змінювати стиль одягу?

Ми вважаємо, що незалежно від стилю одягу під час віддаленої роботи, вона має бути красивою, зручною та якісною. І це про одяг від Pierre Cardin. У нашому інтернет-магазині ви знайдете все – від зручної піжами та спортивного костюма до чудових ділових костюмів, а до них – стильні сорочки та різноманітні аксесуари. Наші консультанти швидко та грамотно підберуть вам одяг, красиво запакують та відправлять зручним для вас способом.

Одяг від Pierre Cardin – комфорт та впевненість у будь-якій ситуації.


Повернутися назад

вас може
зацікавити